Top 5 mobilnih aplikacij za produktivnost

V današnjem hitrem tempu življenja je biti produktiven še kako pomembno. Mobilne naprave so postale naši zvesti spremljevalci, ki nam lahko pomagajo doseči več v krajšem času. Toda z množico aplikacij, ki so na voljo, je težko izbrati prave, ki nam bodo resnično pomagale pri povečanju produktivnosti. Zato smo zate pripravili seznam najboljših mobilnih aplikacij za produktivnost, ki ti bodo olajšale organizacijo, opravljanje nalog in ohranjanje osredotočenosti.

naslovna

Kako ti lahko aplikacije pomagajo do večje produktivnosti?

Ne glede na to, ali si študent, poslovnež ali pa samo želiš izkoristiti svoj čas na boljši način, bodo te aplikacije postale tvoj nepogrešljiv pripomoček za dosego ciljev.

S pametno uporabo teh mobilnih aplikacij lahko dosežeš boljšo organiziranost, osredotočenost in učinkovitost v svojem vsakodnevnem življenju. Različne aplikacije ti pomagajo doseči različne cilje, zato jih skombiniraj po svoje! Začni jih uporabljati in opazuj pozitiven vpliv na svoje delo, študij in druge pomembne dejavnosti, predvsem pa na svoj prosti čas.

 

1. Evernote

Evernote je odlična aplikacija za organiziranje zapiskov, idej, seznamov opravil in drugih pomembnih informacij. Omogoča ustvarjanje beležk v različnih oblikah, kot so besedilo, slike, zvočni posnetki itd. Ker je delo možno sinhronizirati med različnimi napravami, lahko do svojih zapiskov in idej dostopaš kjerkoli in kadarkoli.

Trello

2. Trello

Za upravljanje projektov uporabi Trello. Pomaga ti organizirati in slediti opravilom na pregledni vizualni tabli. Z njim lahko ustvarjaš naloge, dodajaš opomnike, sodeluješ z drugimi in spremljaš napredek projekta na enostaven in intuitiven način.

3. Todoist

Todoist je priljubljena aplikacija za upravljanje opravil in organizacijo časa. Omogoča ti ustvarjanje seznama opravil, določanje prioritet tem opravilom, nastavljanje opomnikov, sledenje napredku in deljenje opravil z drugimi. Tudi v tej aplikaciji lahko z enostavno sinhronizacijo do teh podatkov dostopaš na vseh tvojih napravah.

 

4. RescueTime

RescueTime je aplikacija, ki spremlja in analizira tvojo uporabo pametnega telefona ter ti pomaga odkriti, kako porabljaš svoj čas. Včasih se namreč sploh ne zavedamo, koliko časa preždimo na telefonih in s tem izgubljamo dragoceni čas. Z meritvami, ki jih opravi aplikacija RescueTime, lahko sprejmeš ustrezne ukrepe za povečanje produktivnosti, zmanjšanje motenj in izboljšanje svojih navad glede uporabe mobilnih naprav.

Forest

5. Forest

Če te med delom večkrat premami, da vzameš telefon v roke in potem kar ne nehaš skrolati, je Forest prava rešitev zate. Je zanimiva aplikacija, ki ti pomaga ohranjati koncentracijo in se izogniti motnjam med delom ali študijem. Ko začneš z nalogo, zasadiš virtualno drevo, ki raste sčasoma. V aplikaciji se med izvajanjem naloge prikazujejo sporočila, kot so »Nazaj na delo!« in »Ostani osredotočen!«. Če aplikacijo zapreš, drevo uvene. Sčasoma lahko ustvariš gozd, ki predstavlja tvojo produktivnost in osredotočenost.

Kaj pa boš zdaj z vsem tem prostim časom?

Povečana produktivnost pomeni, da v krajšem času narediš več, zato lahko preostali čas porabiš po svoje. Mi imamo zate nekaj idej:

  • Oblikuj svoj ovitek: končno imaš priložnost, da v miru oblikuješ čisto svoj unikaten ovitek, saj je že skrajni čas za zamenjavo.
  • Izkoristi čas za šport: po parih urah sedenja se prileže malo miganja, še posebej na svežem zraku. Izberi svoj najljubši šport, pri tem pa ne pozabi primerno zaščititi svojega telefona! Mogoče ti bodo všeč silikonski ovitki ali pa ovitki z motivom, lahko pa tudi prebereš več o zaščiti telefona pri športu.
  • Zabavaj se s prijatelji: virtualna oblika druženja počasi izpodriva preživljanje časa v živo, zato imamo v tem primeru v mislih druženje brez elektronskih naprav. Ne pozabi pa telefona uporabiti za fotografiranje, da shraniš svoje dragocene spomine. Še nimaš selfie palice? Morda je zdaj pravi čas za nakup.

Najbolj pomembno je, da v prostem času uživaš, zato ga izkoristi po svoje!

Ne glede na to, ali gre za organizacijo zapiskov, upravljanje projektov, sledenje opravilom ali ohranjanje osredotočenosti, ti bodo te aplikacije pomagale doseči več in izboljšati svojo produktivnost. Izberi tiste, ki najbolj ustrezajo tvojim potrebam in začni izkoriščati vse prednosti, ki jih ponujajo.

SPLETNA STRAN UPORABLJA PIŠKOTKE