Najboljši ovitki za telefon: kako najti popolno zaščito v 2024?

Pametni telefoni igrajo pomembno vlogo v našem življenju. Ker predstavljajo našo povezavo s svetom, družino in prijatelji, jih je pametno dobro zaščititi pred morebitnimi padci in udarci. Kako pa lahko v poplavi ponudbe najdeš popoln ovitek za svoj telefon, ti zaupamo spodaj.

Naslovna

Izbira ustrezne zaščite za mobilne naprave postaja vse bolj ključna, ne samo zaradi fizične varnosti, ampak tudi zaradi izražanja osebnega stila. Ovitek za telefon je tako postal več kot le funkcionalen dodatek; je izraz tvoje osebnosti in načina življenja.

Kaj je ključno pri ovitku za telefon?

Material

Ovitki za telefone so izdelani iz različnih materialov, ki zagotavljajo različne ravni zaščite ter poskrbijo za piko na i pri tvojem izgledu.

1. Termoplastični poliuretan (TPU): TPU je prožen material, ki absorbira udarce in zagotavlja dobro zaščito pred padci. Ovitek iz TPU je enostaven za namestitev in odstranitev ter se dobro prilega telefonu.

2. Polikarbonat: Polikarbonat je trden in odporen material, ki nudi visoko stopnjo zaščite pred udarci. Ovitek iz polikarbonata je običajno lažji od drugih materialov, kar ohranja lahkotnost telefona.

3. Usnje: Ovitek iz pravega ali umetnega usnja ponuja prestižen videz in prijeten otip. Usnje je material, ki lahko prenese nekatere praske, vendar morda ne zagotavlja najvišje stopnje udarne zaščite.

4. Silikon: Silikonski ovitki so mehki na dotik in nudijo dober oprijem, kar zmanjšuje možnost zdrsa telefona iz rok. Silikon je običajno odporen na umazanijo, kar omogoča, da ovitek ohranja čist videz.

Preklopni ovitek

Vrsta in oblika ovitka

Obstaja več različnih vrst ovitkov za telefone, ki so oblikovani tako, da kar najbolje služijo svojemu namenu. Vsaka vrsta ovitkov ima določene prednosti in značilnosti.
 
1. Ovitki za hrbtno stran telefona: To so ovitki, ki ne pokrviajo ekrana telefona, temveč zaščitijo le zadnjo stran in robove telefona. Predstavljajo dobro osnovno zaščito v kombinaciji z uporabo zaščitnega stekla. Lahko so silikonski, usnjeni ali pa narejeni iz TPU materiala. Omogočajo oblikovanje lastnega motiva oz. fotografije na ovitku, kar daje telefonu popolnoma unikaten izgled.
 
2. Preklopni ovitki: Poleg tega, da zaščitijo hrbtni del telefona, imajo tudi preklop, ki zelo dobro zaščiti zaslon telefona. Zagotavljajo tudi prostor za shranjevanje kreditnih kartic, denarja ali drugih manjših predmetov.
3. Ovitki z ojačanimi robovi: Ponujajo zaščito na višjem nivoju, saj imajo ojačane robove telefona ter kamere. Takšni robovi pripomorejo tudi k estetski vrednosti ovitka. Ker pa pokrivajo samo zadnjo stran telefona, jih je še vedno priporočljivo uporabljati skupaj z zaščitnim steklom. 
 
4. Transparentni ovitki: Predstavljajo povsem osnovno zaščito telefona. Priljubljeni so med tistimi, ki imajo radi originalen dizajn telefona in ga na ta način ohranijo, svojo napravo pa tudi zaščitijo.
 
5. Vodotesni ovitki: To je ovitek, ki zagotavlja nepremočljivost in ščiti telefon pred vlago iter vodo. Idealen je za uporabo pri vodnih športih, potovanjih in drugih aktivnostih na prostem.
Najboljši ovitki

Kako izbrati najboljši ovitek za svoj telefon?

Ponudba ovitkov za telefon je res ogromna, vendar lahko v nekaj preprostih korakih odkriješ svoj idealni ovitek. Glede na spodnje dejavnike oceni, katera vrsta ovitka ti odgovarja.

Ujemanje s specifikacijami telefona

Najpomembnejši vidik, ki ga moraš najprej preveriti, sta znamka in model telefona. Vsak ovitek je namreč narejen za točno določen model in se od drugih razlikuje v velikosti ter postavitvi gumbov. Ovitek za telefon Samsung bo zato precej drugačen kot pa ovitek za iPhone.

 

Osebni stil in preference

Zelo pomembno je, da ti je ovitek všeč in se poda k tvojemu osebnemu stilu. To se da najlažje doseči z ovitki po naročilu, ki jih oblikuješ popolnoma po svoje. Nekateri imajo doma več različnih ovitkov za svoj telefon, da jih skombinirajo glede na izgled in priložnost.

Funkcionalnost

Preden se spustiš v nakup novega ovitka, preveri tudi, katere funkcionalnosti so ti najbolj pomembne. Glede na vrsto ovitka lahko pričakuješ, da bosta na primer dostop do gumbov in odprtina za polnjenje drugačna. Preklopni ovitki imajo poleg osnovne funkcije zaščite tudi žepke za kartice ali denar, lahko pa jih uporabiš kot podstavek za gledanje posnetkov.

Upoštevanje življenskega stila

Upoštevanje življenjskega sloga

S čim se najraje ukvarjaš v prostem času? Tudi od tega je odvisna izbira ovitka za telefon.

Če se veliko gibaš in obožuješ športne aktivnosti, potem je pametno izbrati bolj terpežen ovitek. V kolikor lahko tvoj telefon pride v stik z vlago ali vodo, vendar pa ni vodoodporen, lahko težavo rešiš z vodotesnim ovitkom. Več o primernih ovitkih za ljubitelje športa si lahko prebereš v blogu Zaščita telefona pri športu.

Če svoj telefon največ uporabljaš za poslovne namene, je pametno pomisliti tudi na profesinalni izgled. Najbolj elegantno delujejo usnjeni ovitki, ki so lahko preklopni ali pa ne. Ker imajo poslovneži navadno zelo hiter tempo življenja, si ga lahko olajšajo z brezžičnimi polnilci in Magsafe ovitki, ki omogočajo brezžično polnjenje.

Večina pa telefon nosi vedno s seboj in ga uporablja pri vsakdanjih aktivnostih. Ne priporočamo, da hodiš okrog povsem brez ovitka za telefon, saj ti lahko mimo grede pade iz rok. Omisli si vsaj osnovno zaščito, ki zajema silikonski ovitek in zaščitno steklo. Pobrskaj med več kot 900 motivi, da najdeš popoln ovitek zase. Če ga nimamo, pa lahko oblikuješ svoj, povsem unikaten ovitek, pri tem pa prejmeš zaščitno steklo kar brezplačno.

Silikonski iPhone ovitki

Najboljši ovitki za telefone pri Mobimanii

Pri Mobimanii uporabljamo kvalitetne materiale in barve za tisk, saj za naše Mobimaniake želimo le najboljše. Spodaj pa izpostavljamo ovitke za telefon, ki so pri naših kupcih najbolj priljubljeni.

Silikonski iPhone ovitki

Za super svilnat dotik in vrhunsko zaščito tvojega iPhone telefona poskrbijo silikonski iPhone ovitki. So prijetni na dotik in ne drsijo iz rok. Nekateri si zagotovijo silikonske ovitke v različnih barvah, da jih lahko skombinirajo h kateremu koli stilu. Ker najboljšo zaščito zagotavljajo skupaj z zaščitnim steklom, ti ob nakupu ovitka steklo kar podarimo.

Ovitki za Samsung

Pri Mobimanii so na voljo raznoliki Samsung ovitki za vsak okus. Zelo priljubljeni so Guess ovitki – npr. Guess ovitek za Samsung Galaxy S24 plus

Personaliziran ovitek

Oblikuj svoj ovitek

Tudi v letu 2024 se nadaljuje trend priljubljenosti personaliziranih ovitkov. To so unikatni ovitki, ki jih lahko oblikuješ po svojem okusu. Dodaš lahko fotografije svoje družine, hišnih ljubljenčkov ali pa najljubšega kotička v naravi. Če želiš, lahko dodaš tudi motive iz naše galerije in besedilo po želji.

Oblikuj svoj ovitek že danes ali pa preberi blog Kako preprosto oblikovati svoj ovitek, če želiš izvedeti več.

Ne pozabi, da ob nakupu personaliziranega ovitka prejmeš tudi brezplačno zaščitno steklo za svoj model telefona.

 

 

Čeprav je na trgu veliko ponudbe, naj te pri iskanju idealnega ovitka vodijo tvoje želje in preference. Najbolj pomembno je, da se pri tem zabavaš in izbereš ovitek, ki te bo razveseljeval ob vsakodnevni uporabi tvojega telefona.

SPLETNA STRAN UPORABLJA PIŠKOTKE