Kako ugotoviti model telefona?

Moraš nujno preveriti oznako svojega modela telefona, pa ne veš natančno, kam pogledati? Morda pa želiš podariti ovitek za telefon in te zanima, kateri model uporablja obdarovanec? Spodaj te čaka nekaj nasvetov, kako do teh dragocenih informacij.

02 Naslovna slika zmanjsana

Več načinov iskanja

Trenutno so v Sloveniji najbolj priljubljene 4 znamke pametnih telefonov: iPhone, Samsung, Huawei in Xiaomi. Preverjanje modela se lahko med posameznimi proizvajalci razlikuje, vendar v večini primerov lahko najdeš svoj model na enega od spodnjih načinov.

Nastavitve v telefonu

To je najhitrejši in najlažji način, še posebej, kadar nisi doma. Postopek se malo razlikuje glede na to, katero znamko telefona uporabljaš.

 

 

Screenshot iPhone

iPhone

V meniju izberi ikono »Settings«, nato »General« in »About«. Odpre se ti stran, ki vsebuje več različnih podatkov (kot na primer verzijo, model in serijsko številko). Svoj model lahko najdeš pod »Model Name«, pri nekaterih telefonih pa je zapisana samo številka modela. Številko lahko preveriš na Applovi spletni strani ali pa jo preprosto vneseš v Google iskalnik in tako dobiš ime modela.

Zdaj lahko mirno izbereš popoln ovitek za iPhone ali pa oblikuješ svojega.

 

Samsung

V meniju izberi »Nastavitve«, nato pa poskrolaj vse do konca seznama, kjer lahko najdeš ikono »O napravi«. Samsungi imajo po navadi že na vrhu navedeno ime modela, nižje spodaj pa lahko najdeš tudi druge informacije.

Izberi nov čudovit ovitek za svojega Samsunga, ali pa ga oblikuj po svoje.

Screenshot Huawei

Huawei

Model svojega Huawei telefona lahko najdeš na podoben način kot pri Samsungu. Odpri »Nastavitve«, poskrolaj navzdol in izberi »O telefonu«. Nekatere Huawei naprave imajo lahko na tem mestu »Sistem«, ki te vodi do zavihka »O telefonu«.

Tu lahko najdeš številko modela. Najlažji način, da to številko prevedeš v ime telefona, je Stric Google. Vnesi številko v iskalnik in zadetki ti bodo razkrili tvoj model telefona.

Pri nas lahko najdeš kup čudovitih ovitkov za Huawei. Če obožuješ unikate, pa si naredi kar svoj ovitek.

 

Xiaomi

Xiaomi si je z visoko kvaliteto naprav zagotovil mesto med najbolj priljubljenimi pametnimi telefoni. Če imaš to znamko, lahko svoj model najdeš pod zavihkom »Nastavitve«, nato klikneš »O telefonu« in preveriš ime modela. Pri nekaterih telefonih je prej potrebno klikniti še »Vse specifikacije«.

Zdaj pa pobrskaj še za top ovitkom za Xiaomi ali pa si oblikuj čisto svoj ovitek.

Skatla zmanjsano

Škatla naprave

Drugi povsem enostaven način, da prideš do modela svoje naprave, je škatla, v kateri je prispel tvoj telefon. Po navadi je model napisan že na sami embalaži, lahko pa prebrskaš tudi navodila za uporabo in ostale spremne dokumente.

 

 

 

 

Darilo pa mora včasih ostati presenečenje

Če kupuješ darilo za svojo boljšo polovico, družinskega člana ali pa prijatelja, moraš prav tako poznati model telefona. Kako priti do te informacije, če ne želiš razkriti, kaj kupuješ za darilo?

Vprašaj malo drugače

Večina ljudi postane precej sumničavih, če se bliža njihov rojstni dan, ti pa kot strela z jasnega vprašaš po modelu njihovega telefona. To vprašanje lahko zakamufliraš tako, da ne bo nihče ničesar posumil.

»Tvoj telefon dela res hude fotke. Katerega imaš?«

Danes skoraj vsi na socialna omrežja objavljamo fotografije, ki so bile seveda posnete z našo mobilno napravo. Prijatelju ali družinskemu članu omeni, da so ti všeč njegove fotografije in mimogrede vprašaj, s katerim modelom telefona jih je posnel. Zaradi pohvale sploh ne bo nihče posumil, da imaš skrite namene.

»Razmišljam o nakupu novega telefona. Kateri model imaš ti?«

Začni pogovor o tem, da kupuješ nov mobilni telefon. Povprašaj po modelu, češ, da te zanima, če bi ga priporočal za nakup. Če pa je tvoj telefon relativno nov, se vedno lahko izgovoriš na znanca ali sodelavca.

02 Vmesna slika

Vprašaj prijatelja

Na pomoč ti lahko priskoči nekdo, ki dobro pozna obdarovanca (ali pa ima dostop do njegovega telefona). Premisli, kdo bi najlažje pridobil informacije, ki jih potrebuješ ter obenem ohranil skrivnost zase. Vsaj do rojstnodnevne zabave, seveda. Je to prijatelj, brat, sestra, mama? Ugotovi, nato pa – akcija!

Poglej v telefon

Ne zagovarjamo brskanja po tujih telefonih, ampak če imaš dostop, je zadeva lahko povsem preprosta. Ravnaj se po zgornjih navodilih, da najdeš ime modela. Seveda se lahko v primeru težav obrneš tudi na nas – piši nam na info@mobimania.si in z veseljem ti bomo pomagali.

Zdaj se lahko končno posvetiš zabavnejšemu delu – izbiri motiva za nov ovitek.

Pobrskaj v naši galeriji, kjer te čaka več kot 900 različnih motivov. Te motive lahko tudi kombiniraš ali pa jih dodaš svojim slikam in fotografijam. Oblikuj svoj unikaten ovitek ali pa preveri, na kakšne načine lahko ustvarjaš v našem blog zapisu.

SPLETNA STRAN UPORABLJA PIŠKOTKE